Meny

0

0kr

Adblue & DPF Lösningar

AdBlue och DPF system kan skapa kostsamma problem på ett fordon. Kalla vintrar kan även påverka systemets funktion och ibland även orsaka större skador på ditt fordon. Våra Adblue och DPF lösningar är oftast ett mycket billigare alternativ än reparationskostnader för dessa system.

Med 15 års erfarenhet av optimering och fordonsprogrammering är vi en av få i norden som tillverkar egna boxar för att inaktivera AdBlue och DPF system i fordon.
De vanligaste boxar vi gör säljer vi direkt här på vår hemsida. Men vi kan även skräddarsy boxar för just ditt fordon.

Våra boxar kan man som kund enkelt montera både på och av sitt fordon och har 2 års garanti.

Lite om AdBlue

AdBlue, också känt som “Diesel Exhaust Fuel” (DEF) infördes tillsammans med Euro4 och Euroe 5 standarden.
Det innebar att fordonstillvärkare var tvungna att erbjuda fordon med lägre emissionsutsläpp.

Detta görs genom användning av SCR, selektiv katalytisk reduktion, en teknik som med hjälp av en speciell katalysator och tillförsel av en renande vätska – alltså den vätska som kallas Adblue. Adblue är, trots sitt namn, en helt färglös vätska som utgörs av en blandning av avjoniserat vatten och 32,5 % ureaämnen.

Vätskan är giftfri och helt ofarlig för bilföraren att hantera. Vid förbränningen omvandlar medlet kväveoxiderna till ofarligt kväve och vattenånga som sedan är det som släpps ut tillsammans med bilens avgaser.

För fler frågor kring Adblue och DPF, se sidan Frågor och svar eller kontakta oss ifall svaret på din fråga inte finns med i vår lista.